söndag 3 maj 2015

Skrivelse till kommunen ang förskolans lekplats

Skickat till kommunen 1/4-2015

Hej!

Föräldrar och föräldraföreningen i Fågelfors vill ha tydlig information gällande förskolans nya gård.

Vi vill nu veta vad som kommer att hända med gården. Vad kommer ni att göra? När kommer arbetet att börja? När kommer gården att vara klar?

Som det ser ut nu har barnen näst intill ingenting att leka med. Om ni har besökt den nya gården själva kan ni med blotta ögat se att där är precis platt och öde. Inte ett lekredskap finns det. En liten, liten sandlåda finns (den nya tomtgränsen går nämligen mitt i den gamla sandlådan), ett par trasiga gungor finns, förrådet där de roliga cyklarna finns är på grund av den nya tomtgränsen felvänd vilket gör det väldigt svårt för barn och personal att överhuvudtaget få ut cyklarna och kunna använda dem. Ett klätterräcke och ett fotbollsmål som överhuvudtaget inte är anpassade för förskoleverksamhet finns också.

Nu kräver vi att ni tar ert ansvar. Det var ni som genomförde försäljningen av det gamla ”dagishuset” vilket gjorde att tomtgränsen behövdes dras om. Det medförde förvisso att gården rent placeringsmässigt blev bättre för förskolan, men att förskolan i samma veva blev av med alla sina lekredskap på grund av att de ”hamnade på fel sida gränsen” ligger nu på ert ansvar. Att även förskolebarnens sandleksaker ingick i köpet för den nya ägaren är bara helt omöjligt att förstå.

Vi är glada och tacksamma för den höga standard Sveriges förskolor har och vi är stolta över att ha våra barn på förskolan i Fågelfors. De trivs där. Men tyvärr är utemiljön på förskolan i Fågelfors under all kritik just nu. Och det är viktigt att det sker en förändring omgående. Det är nu våren och sommaren kommer då våra barn är ute som mest.

Vi ser fram emot ett snabbt svar med tydlig information och en tidsplan.

Mvh föräldrar och föräldraföreningen i Fågelfors
gm Clara Ingvarsson, Anja Larsen och Karolin Reinholtz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar